Frövi Bilservice AB

Om oss

Från att ha varit en liten verkstad vid Vinga i närheten av Frövi, med två anställda och som bara kunde härbärgera två bilar samtidigt har verkstaden utvecklats och blivit en fullserviceverkstad i centrala delarna av samhället. Då den numera pensionerade grundaren Folke Johansson kände att den lilla verkstaden blev för trångbodd beslutade han att bygga en bensinstation och 1961 stod den nya anläggningen klar och han kunde starta sin verksamhet. Bensinförsäljningen tog fart, först som Caltex, sedan Texaco för att till sist bli Preem automatstation.

I början satsades det på Volkswagen och därefter blev verkstaden auktoriserad av Volvo, idag är företaget auktoriserat på Saab och Opel sedan 1999. Sonen Kenneth Johansson, som mer eller mindre vuxit upp i verkstaden, tog över verksamheten årsskiftet 1996-97 och hade då arbetat på firman sedan han slutade grundskolan. Kenneth anställde mer personal och byggde ut lokalen med ungefär 100 kvadratmeter. Lägre omkostnader på lokalerna gör att vi kan hålla lägre priser, vi är dessutom anslutna till Bosch Car Service sedan 2005 och kan därmed använda deras verkstadsutrustning. Fortlöpande utbildningar håller oss uppdaterade och vi utsågs till årets Bosch Car Service-verkstad i Sverige 2007. Idag har Frövi Bilservice AB tre heltidsanställda och två deltidsanställda samt ytterligare några personer som är timanställda.

Vi satsar på att ge den allra bästa service i såväl verkstad som butik.

Frövi Bilservice AB – en bilverkstad inom Bosch Car Service

Vi är en heltäckande bilverkstad inom Bosch Car Service – den största oberoende bilverkstadskedjan i världen. Hos oss kan du få hjälp med alla typer av bilreparationer och bilservice för samtliga märken – bensin, diesel och eldrivna bilar. Våra välutbildade tekniker kan utföra diagnos och kontroll av bilens elektronik med Bosch avancerade testteknik. Vi använder bilreservdelar med Boschgaranterad kvalitet. Det innebär att du får samma kvalitet som hos din märkesverkstad och att du kör härifån med bibehållen nybilsgaranti. Välkommen till Bosch Car Service!